Arhive etichetă: grafologie

Grafologie - ce spune scrisul de mână despre tine

Grafologie – ce spune scrisul despre tine (II)

În primul articol despre grafologie îți povesteam cum se interpretează grafologic mărimea literelor, spațierea, înclinarea și presiunea, pentru a decodifica personalitatea celui care scrie.

Continuăm cu descifrarea formei literelor, așa că pregătește-te să reluăm exercițiul. Ai în față pagina pe care ai așternut scrisul tău de mână?

Forma literelor

Cei care scriu cu litere rotunjite sunt mai creativi, idealiști, boemi și sunt înzestrați cu talente artistice, în timp ce literele ascuțite indică o inteligență vie, o natură curioasă, orientată către rezultate și, în unele cazuri, chiar agresivitate. Dacă scrisul este prea ascuțit, reflectă o preocupare intensă pentru latura financiară. Dacă literele sunt moderat ascuțite, persoana poate fi experimentată, înțeleaptă și afectuoasă. Continuă să citești

Grafologie - ce spune scrisul de mână despre tine

Grafologie – ce spune scrisul despre tine (I)

Deși în prima parte a vieții învățăm să scriem cursiv și caligrafic, se pare că, începând cu perioada adolescenței, renunțăm aproape complet la acest obicei.

Ritmul vieții moderne ne-a făcut să devenim experți în folosirea tastaturii computerului, a smartphone-ului, a laptopului sau a tabletei.

Cu toate acestea, scrisul fiecăruia dintre noi este unic, așa cum sunt amprentele și, în plus, adaugă o notă de intimitate mesajului transmis.

Despre grafologie

Încă din secolul al XVIII-lea, grafologia analizează scrisul de mână și decodifică personalitatea fiecăruia, așa cum este reflectată în forma pe care o dăm literelor, în spațiul dintre cuvinte și în alte elemente definitorii. Un studiu realizat de National Pen Association, arată că literele și cuvintele scrise indică 5.000 de trăsături comportamentale.

Deși desconsiderată de unii și catalogată drept pseudoștiință, analiza grafologică este folosită de o serie de companii ca metodă de evaluare psihologică, în procesul de recrutare.

Sunt foarte multe elemente de observat pentru a face o analiză pertinentă a personalității tale, așa cum reiese ea din scrisul tău de mână. Le vom analiza, însă, pe cele mai importante.

Hai să facem un exercițiu. Pune-ți ideile pe curat, cu übers! 🙂 Continuă să citești