übers și Dizzy Gillespie - pune-ți ideile pe curat!

übers și Dizzy Gillespie – pune-ți ideile pe curat!

Care este legătura dintre übers și Dizzy Gillespie? te întrebi. 🙂

Este un subiect care merge perfect cu vremea ploioasă de afară, un articol scris pe fundal de jazz. Cam așa:

Trompetistul John Birks Gillespie, poreclit “Dizzy”, a fost unul dintre artiștii care au contribuit substanțial la dezvoltarea genului muzical bebop (un stil de jazz caracterizat printr-un tempo rapid, în care se improvizează mult și în care este esențială virtuozitatea instrumentistului). El a fost considerat a fi unul dintre cei mai influenți muzicieni de jazz din istorie, alături de Louis Armstrong și Duke Ellington, contribuind la crearea și popularizarea jazz-ului modern, precum și a stilului Afro-Cuban jazz.

Bine, bine, și care este legătura cu brandul übers?

Scrisul de mână. 🙂

Logo ubers

Sloganul übers – „Pune-ți ideile pe curat!” – este scris cu fontul Dizzy.

Această familie de caractere pornește de la scrisul de mână al lui Dizzy Gillespie. Literele au forme crude, dar elegante, și o cadență aritmică. Atât în interiorul cuvintelor, cât și între cuvinte, se creează un anumit ritm, care amintește de spontaneitatea jazz-ului.

Acest font a fost ales tocmai pentru că scrisul de mână venea ca un răspuns la cererea sloganului. 🙂

În plus, el transmite idei pe care brandul le reprezintă și în care crede: spontaneitate, îndrăzneala de a încerca lucruri noi, chiar cu riscul de a greși, entuziasm în a construi/crea ceva.

În același timp, este o contrapondere la rigoarea logo-ului übers – german, precis. Nu în ultimul rând, această zburdălnicie a fontului folosit pentru slogan se potrivește spiritului celor care folosesc roller-ul: elevi, studenți, oameni care lucrează în industrii creative, antreprenori etc.

Și pentru că toamna cu ploile ei ne îndeamnă la creativitate și introspecție, îți recomandăm să îți pui ideile pe curat, ascultând câteva piese de la Dizzy Gillespie 🙂

School Days
Bebop
Mas Que Nada
Swing Low, Sweet Cadillac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.