De ce teama de a greși te împiedică să evoluezi?

De ce teama de a greși te împiedică să evoluezi?

George Bernard Shaw spunea că o viață petrecută făcând greșeli este mai onorabilă și mai folositoare decât o viață petrecută nefăcând nimic.
Acestea fiind spuse, de câte ori nu te-ai trezit în situația în care ți-ai dorit să realizezi anumite lucruri dar nici măcar nu ai încercat pentru că ți-a fost teamă de un eșec?

Multora dintre noi le este atât de frică să nu facă ceva incorect, gândindu-se că este de neacceptat sa ajungă la eșec și trebuie să îl evite cu orice preț.
Acest articol își propune să demonteze acest mit și să demonstreze contrariul.

Îți oferim câteva sfaturi importante despre cum să nu-ți mai fie teamă de greșeli și să îmbrățișezi eșecul pentru a-l folosi în obținerea succesului.

  1. Greșelile te ajută să descoperi cine ești cu adevărat – Cu fiecare greșeală pe care o faci, descoperi tot mai multe despre tine, despre cine ești, despre limitele tale și despre ceea ce poți și ce nu poți face. Astfel, atunci când greșești, profită de ocazie pentru a învăța să fii mai tolerant și plin de compasiune atât față de tine însuți, cât și față de cei din jurul tău;
  2. Greșelile te învață lecții de viață valoroase – Greșind, vei afla lucruri importante despre cum să rezolvi problemele pe care inevitabil le vei întâlni în drumul tău;
  3. Greșelile îți arată cum să ierți – Unul dintre cele mai importante secrete pe care le vei descoperi greșind este puterea de a ierta. Cu fiecare greșeală pe care o vei face, vei învăța cum să te ierți pe tine însuți și pe cei din jurul tău. Vei afla că nu există perfecțiune și că greșeala face parte din natura noastră. Ceea ce contează este intenția ta de a reuși și de a face totul cât de bine poți. Și cine ar vrea să fie perfect? Perfecțiunea nu lasă loc de îmbunătățiri!
  4. Greșelile îți arată calea unei vieți fără regrete – Crezi sau nu, dacă rămâi în zona ta de confort, vei avea mai multe regrete despre lucrurile pe care nu le-ai făcut decât despre cele pe care le-ai făcut;
  5. Greșelile îți amintesc cum să trăiești o viață fără frică – A nu eșua niciodată – este într-adevăr cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci? Viața nu este despre evitarea erorilor ci mai degrabă despre acceptarea faptului că greșelile vor apărea în calea ta și despre cum poți învăța din ele. Lasă deoparte temerile și permite-ți să experimentezi din plin viața;
  6. Greșelile te ajută să evoluezi – Progresul implică anumite riscuri. Cum te poți aștepta să te dezvolți ca persoană, dacă permiți fricii să te limiteze? Cum te poți aștepta să înveți ceva nou, dacă nu îți permiți să faci greșeli?
  7. Greșelile îți pot dezvălui cum să fii fericit – Câștigi încredere, curaj și experiență de fiecare dată când faci o greșeală într-un domeniu care te pasionează și vei deveni din ce în ce mai bun la lucrurile care îți plac. Îl știi pe celebrul inventator Thomas Edison? El a eșuat de mai mult de 10.000 de ori atunci când lucra la becul electric și în cele din urmă A REUȘIT.

Chiar dacă teama de eșec te îndeamnă să crezi altfel, nu vei face toate greșelile pe care te aștepți să le faci. Și, chiar și atunci când se va întâmpla să greșești, lumea nu se va opri în loc pentru a râde de tine.

Îți vindem un pont! Dacă vrei să fii sigur că frica de greșeli stă în calea inspirației tale atunci când scrii ceva, folosește übers!

Prin tehnologia specială pe care o utilizează, îți permite să ștergi orice greșeală cu guma din capăt și să scrii mai departe. Chiar și Grammar Nazi crede că a greși este firesc atâta timp cât există dorința de a corecta și învăța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.