Scrisul și desenul - ce spun ele despre personalitatea noastră?

Scrisul și desenul – ce spun ele despre personalitatea noastră?

Atât scrisul cât și desenul trădează multe aspecte ale personalității noastre – lucruri care cu greu pot fi disimulate. Ce spune despre noi felul în care desenăm și scriem – poți afla citind articolul nostru.

Scrisul și desenul sunt indicii valoroase cu privire la personalitatea noastră. Iată câteva moduri de a le interpreta:

SCRISUL DE MÂNĂ

 • Scrisul mic. Oamenii cu un scris mai mic de mână tind să fie timizi, studioși, meticuloși și atenți la detalii.
 • Scrisul pe spațiu extins este specific oamenilor extrovertiți, sociabili, cărora le place să fie în centrul atenției.
 • Scrisul mediu. Persoana echilibrată care își exteriorizează controlat trăirile și este ușor adaptabilă.
 • Scrisul înclinat spre dreapta. Persoana deschisă experiențelor inedite, mereu în căutare de noi provocări căreia îi place să socializeze.
 • Scrisul înclinat spre stânga trădează o fire singuratică, preocupată de propriile trăiri interioare, care preferă activitățile individuale.
 • Buclele mari create în litera „l“ și „e“ indică o persoană spontană, relaxată și deschisă la provocări.
 • Buclele strânse trădează o fire sceptică, reținută în relația cu ceilalți.

Află mai multe despre Grafologie în articolul nostru dedicat.

DESENUL

Fie că este vorba despre simple mâzgălituri în timp ce ne gândim la altceva sau despre desene elaborate, fiecare dintre noi are tendința de a folosi repetitiv câteva elemente în reprezentările grafice pe care le face.

Iată câteva dintre acestea și ce spun ele despre personalitatea noastră:

 • Formele geometrice (pătrat, dreptunghi, triunghi, romb), hașurările, săgețile, stelele – sunt desenate frecvent de către oamenii ambițioși, perseverenți, cu scopuri bine stabilite și cu un puternic simț practic.
 • Desenele abstracte, obiectele repetitive – sunt specifice persoanelor intelectuale, cu o minte stăpânită de logică, dar și creative și cu interes pentru manifestările spirituale, totodată.
 • Zig-zag-urile, liniile oblice – trădează nehotărâre, mânie, irascibilitate, ostilitate.
 • Ramificațiile, rețelele și pânzele de păianjen – denotă o fire mereu în căutare de ceva nou (prieteni, statut, bani, noi orizonturi), dar și o neîmplinire a sinelui, nehotărâre.
 • Liniile curbe, cercurile, ovalurile – persoane perfecționiste, nevoia permanentă de atingere a scopurilor, stare de spirit dominată de imaginație, creativitate.
 • Liniile și firele încurcate, labirinturile, lanțurile – sunt desene specifice persoanelor cărora le este greu să se exteriorizeze, cărora le este limitată exprimarea sau care vor să demonstreze mai mult dar nu găsesc forma și contextul potrivite pentru manifestare.
 • Flori, copaci și plante. Persoanele care desenează flori sunt persoane creative, cu preocupări și înclinații evidente în zona artistică. Plantele sunt indicii pentru firile generoase, sociabile, comunicative. Copacii sunt schițați de obicei de persoanele cu un simț al responsabilității bine dezvoltat, răbdătoare și punctuale.

Acestea sunt principalele indicii pe care scrisul și desenul ni le pot oferi atât despre personalitatea noastră cât și despre stările prin care trecem în diferite momente.

Parcurgând lista indiciilor de mai sus, poți și tu face o astfel de interpretare evaluând însemnările, ciornele și mâzgăliturile tale din zilele precedente.

Surse:
http://www.eva.ro/psihologie
http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/
http://www.diane.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.