5 motive cool pentru o scriere corectă de la Grammar Nazi

5 motive cool pentru o scriere corectă de la Grammar Nazi

Indiferent ce îți propui, cu siguranță îți dorești să ai succes! Iar reușita este în proporție de 99% expresia a ceea ce gândești și faci.
Și cum trăim în secolul în care informația și comunicarea înseamnă atât de mult, abilitatea ta de a scrie corect joacă un rol important. Acest lucru este valabil fie că vorbim de viața profesională, sau de cea personală. Capacitatea de a scrie corect te poate ajuta să dai impresia unei persoane credibile și mult mai capabile decât cineva care face în mod frecvent greșeli gramaticale.

Dacă încă nu te-ai convins cât de importantă este o scriere corectă, Grammar Nazi ți-a pregătit 5 motive pentru care este cool să ai un limbaj scris cât mai îngrijit:

  1. Felul în care scrii influențează modul în care cei din jurul tău te văd. Persoana care îți ascultă sau îți citește cuvintele își formează o părere despre tine. Această părere se bazează atât pe conținut cât și pe modul prin care alegi să îl exprimi. Cei care scriu corect sunt văzuți, de obicei, ca persoane de încredere. Închipuie-ți modul în care ar interpreta un coleg sau un profesor un e-mail plin de greșeli gramaticale. În cel mai bun caz, vei fi considerat neglijent. Dar există o posibilitate destul de mare, să fii văzut ca o persoană nu foarte inteligentă sau capabilă.
  2. Tehnologia face ca ceea ce spui să fie mult mai vizibil. Folosim comunicarea scrisă mai mult ca oricând. SMS-urile, postările de pe rețelele social media, articolele de blog sau comentariile pe pagini ca YouTube se bazează pe cuvinte scrise. Chiar dacă o mare parte din mesajele pe care le întâlnești pe internet arată că nu toată lumea ia foarte în serios gramatica, sunt foarte mulți oameni care folosesc calitatea exprimării ca o oportunitate de a-i evalua pe ceilalți.
  3. Demonstrează că ceea ce scrii are valoare – Arată că textele tale contează suficient de mult pentru tine, astfel încât să mai adaugi 10 minute pentru a le citi și corecta, înainte de a le trimite sau ale publica online. Astfel, valoarea pe care o oferi ideilor tale se va oglindi și în modul în care mesajul tău va fi perceput de destinatar.
  4. Te ajută să exprimi ce simți mult mai ușor – Cu toții avem momente când ne este greu să găsim cuvintele potrivite pentru a ne exprima ideile sau sentimentele. Dacă le-ai găsit, cu siguranță nu vrei ca o simplă virgulă să schimbe înțelesul a tot ce ai de spus. Durează doar câteva minute să-ți parcurgi textul și să-l corectezi și așa poți sta liniștit: cu siguranță mesajul tău va ajunge unde trebuie.
  5. Arată că îi respecți pe cei din jurul tău – Atenția pe care o aloci hainelor spune multe despre tine. Un mesaj similar transmiți și prin felul în care te exprimi. Dacă te grăbești și nu ești atent la modul în care scrii, poți da celor care îți citesc textul senzația că nu îți pasă de ei sau de părerea lor despre tine.

Vestea bună este că, dacă ai câteva lacune în privința gramaticii, nu este un capăt de țară.

Cu puțin efort și răbdare, poți descoperi și învăța regulile de exprimare corectă. Astfel, te vei bucura toată viață de avantaje, fie că e vorba de școală, relația cu cei din jur sau o viitoare carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.