Grafologie - ce spune scrisul de mână despre tine

Grafologie – ce spune scrisul despre tine (II)

În primul articol despre grafologie îți povesteam cum se interpretează grafologic mărimea literelor, spațierea, înclinarea și presiunea, pentru a decodifica personalitatea celui care scrie.

Continuăm cu descifrarea formei literelor, așa că pregătește-te să reluăm exercițiul. Ai în față pagina pe care ai așternut scrisul tău de mână?

Forma literelor

Cei care scriu cu litere rotunjite sunt mai creativi, idealiști, boemi și sunt înzestrați cu talente artistice, în timp ce literele ascuțite indică o inteligență vie, o natură curioasă, orientată către rezultate și, în unele cazuri, chiar agresivitate. Dacă scrisul este prea ascuțit, reflectă o preocupare intensă pentru latura financiară. Dacă literele sunt moderat ascuțite, persoana poate fi experimentată, înțeleaptă și afectuoasă.

Litera O

Modul în care scrii litera O este legat de capacitatea de a-ți exprima emoțiile. Dacă litera O este aproape rotundă sau are o buclă sus, atunci îți exprimi cu ușurință sentimentele, tinzi sa nu ai secrete, își place să vorbești mult. Dacă litera este ovală, atunci ești o persoană introvertită. Cu cât este mai îngustă litera o, cu atât accepți mai greu părerile și criticile celorlalți.

Litera T

Cu cât este mai mica liniuța de pe litera „t“, cu atât este mai slabă voința celui care scrie. O linie lungă indică o persoană determinată, entuziastă, dar și încăpățânată. Linia scurtă trădează o persoană comodă și lipsită de motivație. În cazul în care linia este oblică, persoana este îndârjită și tenace.

Dacă trasezi linia orizontală spre vârful literei, atunci ai încredere în forțele proprii și ești o fire idealistă și ambițioasă. Situarea liniei pe centrul literei sugerează că te simți bine în pielea ta, iar stima de sine scăzută este semnalată de o linie coborâtă spre baza literei “t”.

Grafologie - ce spune scrisul despre tine

Litera I

Dacă pui punctul pe „i“ departe de literă, ai o imaginație bogată. Dacă pui punctul aproape de literă, ești o persoană organizată și atentă la detalii. Pe de altă parte, în cazul în care punctul este în partea stângă, atunci ai obiceiul să amâni lucrurile și se întâmplă des să dai randament pe ultima sută de metri.

Faci un cerculeț în loc de punct? Înseamnă că ai o personalitate copilăroasă. Iar cei care pun liniuță în loc de punct sunt nerăbdători, dar și autocritici.

Iată și un filmuleț sugestiv despre cum să-ți interpretezi scrisul de mână:

Litera S

Dacă litera „s“ este rotunjită, ai o fire creativă și artistică, în timp ce un „s“ ascuțit indică ambiție, curiozitate și inteligență. Cei care scriu litera „s“ de tipar sunt schimbători.

Buclele

Dacă literele tale sunt buclate, cel mai probabil ești o persoană sensibilă, sociabilă și plină de imaginație. Buclele mari din literele „l“ și „e“ sugerează o persoană spontană, relaxată și deschisă la provocări.  Pe de altă parte, lipsa înfloriturilor și buclele strânse trădează o fire sceptică și introvertită.

Semnătura

Semnătura noastră este, mai înainte de toate, o proiecție în societate a imaginii pe care o avem despre noi înșine sau pe care vrem să o afișăm. Semnează-te și apoi citește interpretarea.

O semnătura clară, lizibilă, indică o persoană încrezătoare, dar și pe care te poți baza. Dacă este greu de descifrat, la fel este și personalitatea ta – mai dificilă.

Dacă felul în care te semnezi diferă față de scrisul obișnuit, atunci este o neconcordanță între felul în care dorești să fii perceput și personalitatea ta reală. Acest lucru apare deseori și în cazul adolescenților, aflați în căutarea identității, care își creează semnătura imitând-o în mare parte pe cea a părinților sau în cazul femeilor proaspăt măritate, care și-au schimbat numele.

Persoanele care vor să creeze impresia că sunt sigure pe sine și vor să iasă în evidență, au o semnătură mare. Prin contrast, semnăturile mai mici decât restul textului scris de mână, ascund timiditate și dorința de a nu se face remarcat.

Dacă prima literă din semnătură este mai mare, avem de a face cu o personalitate puternică, echilibrată și conștiincioasă, iar dacă prima literă este egală cu celelalte, vorbim despre o persoană sociabilă și extrovertită.

Semnătura subliniată printr-o linie scurtă și dreaptă, sugerează o personalitate puternică, încrezătoare.

În cazul în care linia depășește lungimea semnăturii și este înclinată sau întreruptă, ea trădează o persoană dornică să iasă în evidență.

Linia care taie semnătura trădează o personalitate contradictorie, care oscilează între încredere în sine și lipsa ei, între vitalitate și pasivitate, între perioade de optimism și pesimism, între aroganță și modestie.

Sperăm că te-au ajutat aceste  interpretări în descifrarea personalității tale, dar și a celorlalți. Așteptăm să ne spui dacă se potrivesc. 🙂

Pune-ți ideile pe curat, cu übers! pix cu gumă care șterge cerneala.

One thought on “Grafologie – ce spune scrisul despre tine (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.