Grafologie - ce spune scrisul de mână despre tine

Grafologie – ce spune scrisul despre tine (I)

Deși în prima parte a vieții învățăm să scriem cursiv și caligrafic, se pare că, începând cu perioada adolescenței, renunțăm aproape complet la acest obicei.

Ritmul vieții moderne ne-a făcut să devenim experți în folosirea tastaturii computerului, a smartphone-ului, a laptopului sau a tabletei.

Cu toate acestea, scrisul fiecăruia dintre noi este unic, așa cum sunt amprentele și, în plus, adaugă o notă de intimitate mesajului transmis.

Despre grafologie

Încă din secolul al XVIII-lea, grafologia analizează scrisul de mână și decodifică personalitatea fiecăruia, așa cum este reflectată în forma pe care o dăm literelor, în spațiul dintre cuvinte și în alte elemente definitorii. Un studiu realizat de National Pen Association, arată că literele și cuvintele scrise indică 5.000 de trăsături comportamentale.

Deși desconsiderată de unii și catalogată drept pseudoștiință, analiza grafologică este folosită de o serie de companii ca metodă de evaluare psihologică, în procesul de recrutare.

Sunt foarte multe elemente de observat pentru a face o analiză pertinentă a personalității tale, așa cum reiese ea din scrisul tău de mână. Le vom analiza, însă, pe cele mai importante.

Hai să facem un exercițiu. Pune-ți ideile pe curat, cu übers! 🙂

Scrie pe o foaie de hârtie un text de câteva paragrafe (ideal o pagină) și apoi urmărește interpretarea indiciu cu indiciu. Trebuie să știm că scrisul poate diferi în funcție de situația în care ne aflăm, de starea de spirit curentă, deci de factorii emoționali.

Mărimea literelor

Dacă scrisul tău este mic, ești o persoană analitică, meticuloasă, înclinată către studiu și de aceea îți este destul de ușor să te concentrezi. Ești mai mult timidă decât sociabilă și preferi să nu fii în centrul atenției.

Un scris mare trădează persoanele cu încredere în sine, expansive și sociabile. Dacă scrisul tău ocupă mai mult spațiu, adori atenția și de obicei ești sufletul petrecerii.

O dimensiune medie a literelor se întâlnește la  persoanele echilibrate și ușor adaptabile. Dacă te recunoști, probabil că alternezi momentele în care îți place să socializezi, cu cele în care ai nevoie pur și simplu de intimitate.

Presiunea

Apeși instrumentul în timp ce scrii, rezultând astfel un scris mai pronunțat? Probabil ești o persoană responsabilă, care ia lucrurile în serios, ceea ce poate însemna și că nu reacționezi prea bine la critici. 🙂 Intensitatea instinctelor și a voinței se vede pe hârtie. Cei care scriu mai puțin apăsat sunt delicați, empatici și sensibili. Sunt lipsiți de energie, dar, în schimb au o intuiție dezvoltată. Daca presiunea este neregulată, scriitorul are o rezistență deosebită în fața greutăților.

Spațierea

Spațiul dintre litere sau cuvinte este asociat cu modul în care te raportezi la libertate. Persoanele care lasă spații mari își prețuiesc foarte mult libertatea și nu suportă să fie sufocați de cei din jur. De asemenea, preferă să ia lucrurile pe rând și să nu se aglomereze.

La polul opus, persoanele care lasă distanțe mici între cuvinte adoră să socializeze, chiar și cu riscul să devină sâcâitori. Dacă doar în cazul de față ai lăsat spații mici și nu este un obicei al tău, poate fi din cauza faptului că treci printr-o perioadă mai stresantă.

Înclinarea

În grafologie, stânga reprezintă trecutul, iar dreapta viitorul.

Dacă scrisul este înclinat spre stânga, persoana este mai singuratică, concentrată pe trecut și îi este greu să își facă planuri de viitor.
Din scrisul înclinat spre dreapta reiese deschiderea către prezent și viitor, către noi experiențe, dar și că persoana este dornică să avanseze.

Cei care scriu drept sunt oameni practici, logici și încrezători în sine.

În anumite cazuri, literele sunt scrise neregulat – unele spre stânga, altele spre dreapta. Persoanele în cauză sunt nehotărâte sau prinse în acel moment între lucruri contradictorii, nu reușesc să ia decizii ferme și de aceea preferă să adopte soluții de compromis.

Marginile foii

Dacă lași mai mult spațiu în partea dreaptă, atunci ești mereu orientat către viitor și vrei să-ți împlinești visele.
Mult spațiu în partea stângă indică o relație neîncheiată cu trecutul.

Dacă scrii de la un capăt la altul, folosind fiecare spațiu al paginii, probabil că ești în permanență în alertă, ai programul încărcat și nu prea te relaxezi.

Pentru a completa interpretarea, în articolul următor vom vorbi despre forma literelor, aspectul general al textului, precum și despre semnătură.

Fii pe fază și pune-ți ideile pe curat, cu übers! pix cu gumă care șterge cerneala 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.