5 + 1 beneficii ale scrisului de mână cu übers

5 + 1 beneficii ale scrisului de mână cu übers

Deși învățarea scrisului de mână tinde să devină o materie opționala în școli, nu poate fi negată încă importanța sa în dezvoltarea creierului uman.

übers este unul dintre instrumentele de scris care te va convinge să nu renunți la scrisul de mână!

1. Scrisul cu übers te ajută sa înveți mai ușor!

Una dintre cele mai eficiente metode de a reține informații este scrierea și rescrierea lor de mână. Scrisul fixează mai eficient ideile și conceptele în minte, pentru a ți le aminti mai ușor. Fără dezvoltarea psihomotorie esențială asociată cu scrisul, copiii sunt mai puțin capabili să fixeze informațiile. Copiii care scriu de mână învață sa citească mai repede decât cei care scriu cu ajutorul tastaturii.

Deși luarea notițelor pe calculator este mult mai rapidă, rescrierea lor de mână cu übers permite adăugarea de schițe și desene ajutătoare. Notițele tale vor fi astfel mai ușor de înțeles și de memorat.

2. Scrisul cu übers ajută la dezvoltarea creierului

Exista legături strânse între formarea creierului uman și scrisul de mână. În timpul copilăriei, se formează miliarde de conexiuni sinaptice, iar scrisul de mână stimulează activitatea cerebrală și dezvoltarea unora dintre aceste legături. Învățarea scrisului de mână este un stadiu esențial în dezvoltarea psihomotorie a copilului.

Scrisul ajută la coordonarea mișcărilor musculare și la îmbunătățirea dexterității. Atunci când scriem de mână, se activează anumite zone al creierului, care în timpul tastării la calculator sunt adormite.

Viata ca o scoala

3. Scrisul cu übers te ajută să fii mai creativ

Scrisul de mână oferă timp de gândire și de analiză, care îți permite să-ți formulezi mai bine și mai cursiv ideile.

Atunci când tastăm la calculator, avem tendința de a reedita, corecta și modifica tot ce scriem, punând astfel frână procesului creativ. Mulți autori celebri de cărți preferă încă scrisul de mână, înainte de a pune în format electronic informația. Acest lucru îi ajută să își pună ordine în idei și să scrie, fără întrerupere, orice le vine în minte. Corectările și modificările intervin abia în etapa a doua, lăsând astfel frâu liber creativității inițiale.

4. Scrisul cu übers te ajută sa te concentrezi mai bine

Calculatorul distrage atenția. O foaie albă de hârtie și un pix te ajută sa te concentrezi mai bine asupra subiectului, scrisul de mână fiind recomandat în special persoanelor care au un deficit de atenție.

5. Scrisul cu übers are efect calmant

Ești stresat, nervos sau agitat? Ia übers și scrie: “sunt calm, sunt calm, sunt calm” de 100 de ori! Dacă nu te-ai calmat încă, întoarce-l și șterge cu radiera din capătul opus, apoi scrie din nou. 😀 Scrisul de mână te ajută sa te calmezi. De asemenea, poți folosi scrisul de mână pentru a te energiza și motiva. Copiază mesajele motivaționale pe caiet pentru a le fixa mai bine în minte și pentru a le crește eficiența.

+1. Încă un avantaj de la übers!

Există specialiști care susțin că scrisul la calculator are influențe benefice asupra modului în care scriem, pentru că pe calculator este foarte ușor să ștergem și să facem modificări. De asemenea, concentrându-se asupra corectitudinii și aspectului scrisului, unii copii își pierd ideea în timp ce scriu de mână.

übers îți oferă libertate de exprimare în scris, fără restricții. Scrie, șterge și rescrie, ori de câte ori dorești și poți corecta la a doua citire eventualele greșeli.

Pune-ți ideile pe curat cu übers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.